Radio Geometrija #027: ABC protiv 123 / Pasivna agresija / Radio Alert - 11/09/19

Novo izdanje programa 'Radio Geometrija' donosi:

ABC PROTIV 123 / Boris Filipić


U trenutku pisanja ovog teksta na svijetu je 7,7 milijardi ljudi. Jesmo li pretjerali? Što nam je činiti? Doktor Karim Akerma profesor je filozofije iz Hamburga. 2014. godine sastavlja svoj Antinatalistički manifest. U tekstu su na pregledan način izneseni ključni elementi moralne teorije koja rođenju dodijeljuje negativnu vrijednost. Manifest bez hinjenog patosa i zlobe poziva na nestanak ljudskog i životinjskog svijeta.


PASIVNA AGRESIJA / Nikola Rončević


Nakon ljetnje stanke emisija Pasivna agresija se vraća sa vašim DJ Čirom da radi ono što mu jedino preostaje. Pasivnom življenju života i agresivnom promatranju svijeta, jer da je obrnuto, vjerojatno ne bi bilo nikakve razlike. U ovom izdanju slušamo pjesme koje prate aktualna zbivanja iz zemlje i svijeta: šareni septembar, deficitarna zanimanja i ekološke katastrofe.


RADIO ALERT / Semir Behram


U jedanaestom Radio Alertu će biti govora o panarabizmu kao brani od panislamizma. Svrgavanjem posljednjih pobornika arapskog nacionalizma se odmotala ideja ponovne uspostave kalifata, ali ne samo toga. Jedna perfidnija igra je u pitanju, tačnije, Islamska Republika Iran sve otvorenije pokazuje aspiracije o preuzimanju primata nad svim muslimanima, premda joj je za to potreban legitimitet kojeg još uvijek nema. Lukavom strategijom i povlačenjem mudrih poteza Iran se doveo u poziciju željenog nametanja. Iran želi Jerusalem. Izrael je svijestan toga. Kako se vuku potezi po popaljenim prostorima Bliskog istoka? Saznajte u novom izdanju Radio Alerta.


Poslušaj:


Image by Jonatan Pie

AbrašRadio

OKC Abrašević

Alekse Šantića 25

88000 Mostar, BiH

+387 36 561 107

abrasradiomostar@gmail.com

  • mixcloud-og
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Social Icon