Drugo ime za slobodu #092 / Street Arts Festival / Bidbook EPK 2024


Street Arts Festival ovog septembra otvara svoju osmu ediciju po redu. Festival je to koji je odaslao afirmativnu poruku ulične umjetnosti u Mostaru pretvarajući grad iz godine u godinu u svojevrsnu galeriju na otvorenom. Iz razgovora s organizatoricom festivala Marinom Đapić saznali smo detalje ovogodišnje programske ponude.


Galerija Mujaga bila je domaćin otvaranja festa. U suradnji Street Arts Festa i Udruženja Zanart 1. septembra upriličena je izložba mostarske umjetnice Dolores Veledar Perić pod nazivom 'Storytelling in Collage'. Osim likovne umjetnosti i pisanja, Dolores se bavi i analitičkom terapeutikom, a od nedavno djeluje na relaciji Mostar-Stuttgart. Iskoristili smo priliku porazgovarati s autoricom kako o samim izloženim kolažima, tako i o uličnoj umjetnosti u Mostaru uopće.


Mostar zajedno s Banja Lukom i norveškim Bodom plasirao se u samo finale projekta Europske Unije pod nazivom Europska prijestolnica kulture 2024. U drugom dijelu mjeseca septembra kulturnjaci i umjetnici koji su bili dio tima naći će se u Bruxellesu. U Bruxellesu bi tada već trebao biti poznat pobjednik. Koji će to od ovih gradova biti Europska prijestolnica kulture 2024.? Naša sugovornica ispred OKC Abrašević - Kristina Ćorić.


Poslušaj:


Image by Jonatan Pie

AbrašRadio

OKC Abrašević

Alekse Šantića 25

88000 Mostar, BiH

+387 36 561 107

abrasradiomostar@gmail.com

  • mixcloud-og
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Social Icon